Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

LÄNSI-HELSINKI

KAUPUNGINOSA HELSINGISSÄ


Alueena Länsi-Helsinki on mielenkiintoinen kaupunginosa, sillä se on päättäjien mielivaltainen kokeilu alue. Meiltä on paljon viety hyvin toimivia kaupungin omistamia tai ylläpitämiä palveluita pois ja tilalle on tullut yksityistäminen.

Jokaiset kaupungin omistamat lukiot on lakkautettu ja nyt on jäljellä vain yksi yksityinen lukio. Mihin jäi lähikoulu periaate lukioiden kohdalla? Päiväkoteja on alueella runsaasti sekä peruskouluja, mutta toisen asteen koulutus mahdollisuutta ei ole. Mihin nämä nuoret joutuvat peruskoulun jälkeen, kun lähikoulu toiminnan periaatteen ovat päättäjät ottaneet alueen nuorilta pois ja samanaikaisesti kuitenkin puhutaan koulutuksen tärkeydestä nyky yhteiskunnassa.

Palvelut ovat vähentyneet ja huonontuneet vaikka asukasmäärä kasvaa hurjaa vauhtia lähivuosina. Alueen suurimpiin rakennusprojekteihin kuuluvat erotonten Kuninkaankolmio ja Kuninkaantammi, joihin asukkaita tulee kymmeniä tuhansia sekä muita kerrostaloja, joihin puolestaan tulee satoja uusia asukkaita. Asuntoja rakennetaan paljon, mutta julkista liikennettä ei kehitetä ja toteuteta niin, että se palvelisi asukkaita joustavalla sekä hyvillä liikenneyhteyksillä.

Rakennus suunnitelmissa on myös kaavailtu Lassilaan kevyt pelastusasema ja tämäkin hanke on toistaiseksi jäänyt toteuttamatta, sillä Helsingin kaupungin luottamushenkilöt eivät ole kovin paljoa kiinnostuneita kaupungin asukkaiden turvallisuudesta.

Malminkartanossa sijaitsee historiallisesti merkittävä rakennus alueellisesti ja kyseinen rakennus on Museoviraston suojelukohde. Tämä rakennus on Malminkartanon seurakuntakoti. Kiinteistöön suunniteltiin remontti sekä samassa yhteydessä tehtävää muutostyötä jo reilut 25 vuotta sitten. Remontin myötä

kohteesta tulisi esteetön. Nyt aikaa on kulunut noin 30 vuotta ja asiaa ei ole edelleenkään saatettu päätökseen. Kuinkahan monta sukupolvea tätäkin asiaa aika ajoin puidaan vai ollaanko tässäkin tekemässä Iisakin kirkkoa, johon aikaa kului aikoinaan tuhat vuotta?

Alueen asukasmäärän kasvu on vaikuttanut väestön kirjavuuteen ja tuonut tullessaan paljon ongelmia. Jotenkin näyttää siltä, että päättäjät siirtävät muista kaupunginosista ns. ongelma tapaukset Läntiselle alueelle. Sosiaalivirasto samanaikaisesti yrittää siirtää vastuultaan asiakkaitansa alueen seurakuntiin hakemaan apua, jotka kuuluvat sosiaaliviraston itsensä hoidettavaksi. Tämä toimintatapa on aivan käsittämätöntä, koska seurakuntien toimintatapaan eikä velvoitteisiin ei kuulu olla kuin sosiaalivirastot, vaan seurakunnat tarjoavat hengellistä tukea ja apua niitä tarvitseville.

©2019 Länsi-Helsinki | eevawiik.suntuubi.com - suntuubi.com